יש מי שלא מכיר/ה את אבולאפיה ביפו? יש להם בין שאר המאפים את המאפה עם הביצה (פיתה עם ביצה).
קבלו את הגרסה שלי למאפה המושלם הזה שכל כך קל להכין אותו.
זמן הכנה: 20 דקות
זמן התפחה: 30 דקות
זקוקים לעזרה? אני מחכה לכם בווצאפ, לחצו כאן
מצרכים:
500 גרם קמח
כף מלח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
250 מ"ל מים
4 ביצים
מלח
פלפל
מעט מים
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח, מלח, סוכר, שמרים, שמן ומים.
בעזרת וו לישה ללוש כעשר דקות על מהירות נמוכה.
לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח חצי שעה.
לחלק את הבצק לארבע כדורים, לכסות לעשר דקות.
לערבב את הביצים יחד עם המלח, פלפל והמים
לקמח מעט משטח עבודה ובעזרת הידיים לעשות לבצק שוליים (ראו סרטון)
להניח על נייר אפייה
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לשפוך לכל מאפה מעט מתערובות הביצים.
לאפות כעשרים דקות.