top of page

הנמכרים ביותר

חיפוש

בואו נעשה לחם ללא שמרים ומוכן תוך שעה אחת בלבד

כמה פעמים שאלו אותי האם ניתן לאפות לחם ללא שמרים? אז התשובה שלי היא ברור שאפשר ואפילו הלחם יוצא ממש טעים.


אז קורה שנגמר לנו הלחם בבית ואנחנו רוצים לאפות לחם אבל אין לנו זמן להתחיל להתפיח להמתין להתפיח שוב להמתין עוד וכו, אנחנו רוצים לאפות לחם כאן ועכשיו ולפעמים אנחנו רגישים לשמרים (יש גם כאלה) אז הפתרון הוא לאפות לחם ללא שמרים ואתם לא תאמינו כמה זה קל כל עוד אנחנו אופים לפי התנאים הפשוטים הבאים.

  1. לחמם תנור מראש (לפני שאנחנו מתחילים לערבב)

  2. לאחר שהבצק מוכן להכניס ישר לתנור ולא לחכות יותר מידי


ולמה התנאים האלה אתם שואלים? אז ככה, מה שגורם לבצק לתפוח זה הסודה לשתיה, אנחנו מוסיפים לבצק חומץ שזה מה שגורם להפעיל את הסודה לשתייה ולהתפיח את הבצק, במידה ונחכה יותר מידי הפעולה הכימית של הסודה לשתיה והחומץ פשוט לא יעבדו.

מה צריך:

  • 400 גרם קמח לבן (3.5 כוסות מידה)

  • 100 גרם קמח כוסמין מלא או קמח מלא (כוס מידה פחות כף)

  • כפית מלח

  • 2 כפיות סודה לשתייה

  • 200 מ"ל מים (במידה וחסר ניתן להוסיף עוד 50 מ"ל)

  • 3 כפות חומץ

  • 3 כפות דגנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור במצב טורבו ל 200 מעלות

  2. לערבב את כל החומרים היבשים (קמחים, מלח, סודה לשתייה ודגנים)

  3. להוסיף את המים והחומץ ולערבב

  4. ללוש כמה דקות, במידה וחסר מים ניתן להוסיף מעט

  5. לעצב לצורת כדור ולאפות כ40 דקות

  6. לקרר ובתאבון

687 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

הנמכרים ביותר

bottom of page