top of page
Austrian Parliament,  Vienna

אתונה

אתונה, בירת יוון, היא עיר עתיקה עם היסטוריה עשירה. העיר מציעה מגוון רחב של אפשרויות קולינריות, החל ממנות מסורתיות יווניות ועד למטבחים מודרניים מכל העולם.

בשנים האחרונות, אתונה הפכה ליעד פופולרי עבור שפים מודרניים מכל העולם. מסעדות רבות בעיר מציעות מנות חדשניות המבוססות על חומרי גלם מקומיים.

הצטרפו לסיור אוכל: סיור אוכל הוא דרך מצוינת ללמוד על המטבח היווני ולטעום ממגוון מנות.

אתונה היא עיר קולינרית תוססת המציעה משהו לכל טעם.

ההמלצות שלי על אתונה

כשזה מגיע לחוות את טעמי הים התיכון, אתונה היא גן עדן לאוהבי אוכל. עיר עתיקה זו לא רק מתהדרת בנקודות ציון היסטוריות מדהימות.

הצטרפו אליי למסע גסטרונומי בלב אתונה כשאנחנו חושפים כמה מהמנות שחובה לנסות שמגדירות את המטבח היווני.

1. מוסקה
נתחיל עם המאכל היווני המובהק - מוסקה. תבשיל זה עשוי משכבות של חציל פרוס, בשר טחון (לעיתים קרובות בקר או טלה), ורוטב בשמל עשיר. אפויה לשלמות זהובה, זוהי מנה קרמית, ומשביעה לחלוטין שתופסת את המהות של הבישול הביתי היווני.

2. סופלקי
אם אתם משוטטים ברחובות אתונה ותפס אתכם רעב, אל תחפשו רחוק בכל פינה בעיר תמצאו סופלקי. שיפודים אלה של בשר  (בדרך כלל חזיר, עוף או כבש) מוגשים בפיתות, לעתים קרובות בליווי עגבניות, בצל וטפטוף של רוטב צזיקי חריף. השילוב של בשר רך וטעים וחומרי גלם טריים הוא פרץ של טוב ים תיכוני בכל ביס.

3. Taramasalata
צוללים לתוך ים של טעמים עם Taramasalata, מטבל שמנת עשוי ביצי דגים, שמן זית ומיץ לימון. מוגש עם  פיתה חמה  וירקות טריים, מתאבן זה הוא דרך מענגת להתחיל את הארוחה שלך.

4. סלט יווני
מרכיב עיקרי בכל שולחן יווני, הסלט היווני הוא תערובת מרעננת של עגבניות, מלפפונים, בצל אדום, זיתים, גבינת פטה וטפטוף שמן זית כתית מעולה. זוהי בחירה חדה ובריאה המייצגת את הפשטות והאלגנטיות של המטבח היווני.

5. Pastitsio
מכונה לעתים קרובות התשובה היוונית ללזניה איטלקית, Pastitsio היא מנת פסטה אפויה. המנה כוללת שכבות של פסטה צינורית, בשר טחון מתובל ורוטב בשמל טעים. החלק העליון אפוי בצורה מושלמת עד חום זהוב, נותן לו גימור קריספי מענג.

6. בקלאווה
כשמגיע הזמן לקינוח, אל תפספסו את הבקלאווה. הפינוק המתוק הזה עשוי משכבות של מאפה דק, אגוזים קצוצים ודבש, וכתוצאה מכך תענוג מתוק, הסיום המושלם לחגיגה יוונית.

7. אוזו
כדי לשטוף את הכל, למה לא להתפנק באוזו? האפרטיף הזה בטעם אניס הוא מסורת יוונית שמשתלב נפלא עם מזוטות (מנות קטנות). ללגום אותו עם קרח או עם קצת מים ולחוות טעם של נעימות יוונית.

אתונה היא עיר המגשרת בין העבר להווה, והמטבח שלה אינו שונה. אז, בין אם אתם מתפעלים מהאקרופוליס או מטיילים בפלאקה המקסימה, הקפידו להתענג על הפנינים קולינריות האלו. המסע הגסטרונומי באתונה אינו רק ארוחה; זהו חקר תרבותי של הטעמים העשירים שעיצבו את יוון במשך מאות שנים.

bottom of page