המאפה הזה הוא סוג של בורקס בלקני טעים ברמות אחרות, הההכנה ממש קלה ופשוטה ולוקחת להכין פחות מ 10 דקות.
זמן הכנה : 10 דקות
זמן אפייה: כ30 דקות
חום תנור: 180 מעלות
קושי: קל
מצרכים
בצק פילו
400 גרם גבינת פטה
כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת
3/4 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן
סרטון ההכנה
הוראות הכנה
לחמם תנור ל180 מעלות.
לשמן תבנית בקוטר של 26 ס"מ או תבנית מלבנית.
לפורר את גבינת הפטה.
לפתוח דף אחד של פילו ולפזר מעט גבינת פטה, לאסוף את הדף בזהירות ולהניח בתבנית, להמשיך ככה עד שהתבנית מלאה.
בקערה לערבב את הביצים, החלב והשמן ולשפוך על בצק הפילו.
לפזר מעט חמאה ואת הגבינה הצהובה.
לאפות כ 30 דקות ובתאבון.