קראנץ שוקולד

עוגות שמרים זה המחלה שלי (אחת מהם) המתכון הבא הוא פשוט מתכון מושלם לקראנץ שוקולד.


מה צריך:

לבצק

  • 3.5 כוסות קמח

  • 2 כפיות שמרים יבשים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • חצי כוס סוכר

  • 3/4 כוס חלב

  • 2 ביצים

  • קורט מלח

למילוי

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 100 גרם חמאה

  • אפשר גם

  • שוקולד נוטלה, השחר או כל שוקולד אחר שאוהבים.

לסירופ

  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים



אופן ההכנה

בצק

בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק ולשים עד שהבצק נהיה רך וגמיש.

(אפשר במיקסר עם וו לישה ואפשר ידני)

מכסים את הקערה ונותנים לתפוח כשעה.

מילוי שוקולד

שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.

לקרר בטמפרטורות החדר כשעתיים שלוש.

סירופ

בסיר שמים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה, מבשלים עוד כשתי דקות.

עיצוב והתפחה

  1. מחלקים את הבצק ל2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ 3 מ"מ.

  2. מורחים כל חלק בשוקולד שכבה אחידה.

  3. מגלגלים לרולדה.

  4. חוצים את הרולדה לאורך ומקבלים 2 רצועות.

  5. מלפפים את הרצועות זו סביב זו.

  6. מניחים בתבנית.

  7. מכסים ומתפיחים במשך כחצי שעה.

  8. מחממים תנור ל170 מעלות.

  9. מברישים את העוגות בביצה.

  10. אופים במשך כ 35 דקות עד שהעוגות זהובות.

  11. מברישים בסירופ.