פיצה רומאית בטאבון

עודכן: 3 באוק׳ 2021

פיצה רומאית או רומאנית היא סגנון של פיצה שמקורה ברומא, אך נפוצה כיום גם מחוץ לה, בעיקר במרכז איטליה.

מה ההבדל בין פיצה רומאית לנאפוליטנית?

את הפיצה הנאפוליטנית מכינים בתנור לבנים מסורתי בחום גבוה, וזמן האפייה שלה הוא בדיוק שישים שניות. הנאפוליטנים מדקדקים מאדו באופן הכנת הפיצה ומגישים אותה בשני אופנים מסורתיים- כפיצה מרינרה עם ממרח עגבניות, בזיליקום, אורגנו, שום ומעט שמן זית כתית מעולה או כפיצה מרגריטה- עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.

הפיצה הרומאית נולדה כי אנשים אוהבים אוכל פריך, ואכן אחד הדברים החשובים בה הוא פריכות ממכרת. היא עבה יותר מהפיצה מהנאפוליטנית, צורתה מוארכת ויש לה תחתית קריספית מאוד.


 

כמות: 1 פיצה. חום רצפת הטאבון: 400 מעלות.

 


אז מה צריך בשביל להכין פיצה רומאית?

500 גרם קמח לפיצה

10 גרם שמרים יבשים

15 גרם מלח

רבע כוס שמן זית

310 גרם מים.


רוטב עגבניות

מוצרלה

תוספות


הוראות הכנה:

1. להכניס לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

לאחר כדקה ניתן להגביר את המהירות וללוש כעשר דקות.


2. לאחר הלישה לשמן קערה ולשים את הבצק בקערה לכסות ולהתפיח כשעה.


3. לשמן תבנית אפייה שמתאימה לחום גבוהה בשמן זית, להניח את הבצק בתבנית ובעזרת הידיים למתוח את הבצק לגודל התבנית.


4. למרוח על הבצק רוטב עגבניות, לפזר מוצרלה ותוספות לבחירה.


5. לחמם טאבון לחום גבוהה ולאפות כ 4 דקות, (מומלץ לסובב את התבנית בטאבון)