עוגת פרחי שוקולד (שמרים)

עודכן ב: מאי 2

הכי כיף שאופים עוגת שמרים זה הריח המטורף שיש בבית בזמן האפייה, הריח הזה תמיד נותן לי הרגשה של בית.

עוגת שמרים יפיפייה ומלאת שוקולד וטעימה במיוחד.



זמן הכנה : 25 דקות

זמן אפייה: כ30 דקות

חום תנור: 180 מעלות

זמן התפחה: שעתיים

קושי: בינוני

מצרכים

4 כוסות קמח

1 כוס חלב

6 כפיות סוכר

80 גרם חמאה

כפית מלח

2 ביצים

2 כפיות שמרים יבשים

שוקולד למריחה

100 גרם שוקולד צ'יפס.

תבנית מלבנית 20/30

לציפוי

חצי כוס חלב

חצי כוס סוכר




הוראות הכנה

1.בקערת המיקסר לשים את הקמח, הסוכר והמלח ולערבב קלות.

2. להוסיף את השמרים ולערבב קלות שוב.

3. להוסיף את הביצים, החלב והחמאה ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

4. לאחר כדקה להגביר את המהירות וללוש עשר דקות.

5. לאחר עשר דקות להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש ידנית כדקה.

6. להחזיר את הבצק לקערת המיקסר לכסות במגבת ולתת לתפוח שעה.



לאחר שעה להוציא את הבצק ולחלק אותו לעשר כדורים, לתת לכדורי הבצק לנוח מוכסים כחמש דקות.


7. לרדד כל כדור לעלה.

8.למרוח כל כדור בשוקולד ולפזר שוקולד צ'יפס.

9. לגלגל כל עלה, לעושת חתכים ולגלגל (ראו סרטון).

10. לשמן את התבנית ולהניח את הפרחים בתבנית.



11 לכסות ולהתפיח שעה.

12. לחמם תנור ל180 מעלות.

13. למרוח את הפרחים בביצה ולאפות כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.

בנתיים להכניס את החלב והסוכר למיקרו ל30 שניות, להוציא ולערבב. לחזור על הפעולה עד שהסוכר נמס.

שהעוגה מוכנה לשפוך את החלב על העוגה.

להחזיר את העוגה לתנור לעוד דקה.

לתת לעוגה להתקרר ובתאבון 😀



305 צפיות