סדנה להכנת עוגת פילו יוונית

עודכן ב: פבר 14


אתם חייבים אבל חייבים להכין את העוגה היפיפה והטעימה הזאת והיא כל כך פשוטה להכנה שזה ממש משחק ילדים.

ביוון אוהבים מאוד את בצק הפילו, הם עושים איתו הרבה מאפים, מאפים מתוקים, מאפים מלוחים והמגוון ענק.

קניתי את העוגה הזאת בקונדיטוריה ליד הבית וממש אהבתי אז פשוט ביקשתי מתכון 😀 היוונים כל כך נחמדים שבשמחה נתנו לי והסבירו לי הכל.

אז בואו נתחיל להכין זה בדיוק 5 דקות עבודה.



זמן הכנה : 5 דקות

זמן אפייה: כ40 דקות

חום תנור: 175 מעלות

קושי: קל

מצרכים

בצק פילו

3 ביצים

כוס וחצי חלב

כוס סוכר

50 גרם חמאה

2 סוכר וניל (או תמצית וניל)

אבקת סוכר


הוראות הכנה

לחמם תנור ל175 מעלות

לשמן תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

למרוח דף פילו בחמאה, לאסוף אותו כמו אקורדיון, לגלגל לשבלול ולשים במרכז התבנית.

להמשיך ככה עד שכל התבנית מלאה.



להכניס לתנור עד שנהיה מעט שחום למעלה.

בזמן הזה בקערה לערבב את הביצים, הסוכר, החלב והווניל.

שבצק הפילו מוכן, להוציא מהתנור ולשפוך את התערבות לתבנית, להכניס שוב לתנור עד שהתערובת מוכנה (להכניס קיסם ולראות שיוצא יבש)



להמתין שיתקרר, לפזר מעט אבקת סוכר.

וזהו העוגה מוכנה.

בתאבון .






1897 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רוצים קבל את המתכון הבא לפני כולם?

כנסו ליוטיוב ולחצו "הרשמה למנוי"

© כל הזכויות שמורות לרביב שגיב 2021