עוגת עקיצת הדבורה




חומרים:

לבצק

  • 500 גרם קמח

  • 25 גרם שמרית בחצי כוס חלב

  • 4 כפות סוכר

  • 200 גרם חמאה רכה

  • 4 חלמונים

  • קורט מלח

  • קליפת לימון משני לימונים

  • 2 כפית תמצית וניל

לציפוי שקדים בדבש

  • 100 גרם סוכר

  • 100 גרם דבש

  • 100 גרם חמאה

  • 60 גרם שמנת מתוקה

  • 300 גרם שקד פרוס מולבן

לקרם שמנת

  • 600 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

  • 70 גרם אבקת פודינג וניל אינסטנט

  • 1 כפית משחת וניל

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה 5 דקות מכסים ומתפיחים שעה.


הכנת הציפוי שקדים:

בסיר קטן מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה את כל החומרים חוץ מהשקדים עד רתיחה למשך 2-3 דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מוסיפים פנימה שקדים ומערבבים. מקררים מעט.


הכנת קרם השמנת:

מקציפים שמנת קרה מאוד במיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את האינסטנט וניל ומשחת וניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב, מעבירים לשק זילוף ושומרים בקירור עד לשימוש.

משמנים בנדיבות בחמאה תבנית קפיצית.

משטחים את הבצק על התבנית.

מחוררים במזלג.

מפזרים את ציפוי השקדים.

אופים 15 דקות בתנור מחומם על 180 מעלות.

מוציאים את העוגה ומקררים. פורסים לשתיים ומורחים באמצע את הקרם.

כדאי לפני לפרוס את החלק העליון למשולשים.