פיתות מרובעות ממולאות זעתר טרי

עודכן ב: מאי 2

פיתות גדולות ממולאות זעתר טרי שאי אפשר לעמוד בפניהן.

זמן הכנה כולל התפחה 1:30 שעות | כמות: 5 פיתות גדולות | קל | כשר


מה צריך?

  • 4 כוסות קמח

  • כוס וחצי מים

  • כף שמרים יבשים

  • כפית מלח

  • כפית סוכר

  • רבע כוס שמן

לזעתר

  • זעתר טרי (כשתי כוסות)

  • 3 כפות שמן

  • מלח


במיקסר:

לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, בעזרת וו לישה ללוש כעשר דקות

ללא מיקסר:

בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק ולערבב בעזרת כף, לאחר כדקה להוציא את הבצק על משטח העבודה וללוש ידני כ-5 דקות.

במידה וחסר קצת קמח או מים ניתן להוסיף.

לאחר הלישה להחזיר את הבצק לקערה לכסות במגבת נקייה ולהתפיח כשעה.

בנתיים נכין את מילוי הזעתר, המעבד מזון נכניס את הזעתר, השמן והמלח ונפעיל עד שיהפוך למשחה.

לאחר שעה:

לחלק את הבצק ל-5 חלקים כל כדור צריך להיות כ-200 גרם.

לכדרר את כדורי בצק לכסות במגבת נקייה ולתת להם לנוח כ-5 דקות.

לשים על משטח העבודה נייר אפייה, לשים מעט שמן, לקחת כדור בצק ובעזרת השמן לפתוח את הבצק.

למרוח קצת מהזעתר ולקפל כמו מעטפה.

ככה לעשות לכל הכדורים.

לחמם תנור ל 220 מעלות.

לרדד בעזרת הידיים כל כדור לפיתה מלבנית להניח בתבנית האפייה (לשים נייר אפייה) ולאפות כ 15 דקות עד שנהיה זהוב, לאחר שמוצאים מהתנור לכסות בניילון.

פוסטים אחרונים

הצג הכול