מאפה בשר ותפוחי אדמה

עודכן ב: מאי 2

ארוחה שלמה במאפה אחד.

בשר, תפוח אדמה, עגבניות וטחינה, טעים ברמות אחרות ופשוט להכין, אני מכין כמות ומקפיא וככה תמיד יש מה לאכול (לא שחסר אצלי 😀)

אז בואו נכין מאפה בשר ותפוחי אדמה.


זמן הכנה : 30 דקות

זמן התפחה: שעה

זמן אפייה: כ20 דקות

חום תנור: 180 מעלות

קושי: קל

כמות: 10 יחידות.

מצרכים

לבצק

600 גרם קמח (4 כוסות)

300 מ"ל מים (כוס וחצי)

רבע כוס שמן

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

2 כפיות שמרים

כף חומץ

למילוי

500 גרם בשר טחון

2 תפוחי אדמה

2 עגבניות

מלח

פלפל

תבלין שאורמה

טחינה (מוכנה)

הוראות הכנה

לחמם תנור ל180 מעלות.


בקערת המיקסר לשים את הקמח, הסוכר והמלח ולערבב קלות, להוסיף את השמרים ושוב לערבב קלות, להוסיף את המים, השמן והחומץ ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה, לאחר דקה להגביר את המהירות וללוש 10 דקות .

לאחר הלישה להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש ידני כדקה, להחזיר את הבצק לקערה לכסות ולהתפיח שעה.

הכנת המילוי, לחתוך את התפוחי האדמה והעגבניות לקוביות קטנות, בסיר או במחבת לטגן את הבשר, תפוחי אדמה והעגבניות, להוסיף תבלינים לפי הטעם.

שהבשר מוכן ניתן להפסיק לטגן (זה ממשיך להתבשל עוד בתנור)



לחלק את הבצק ל10 כדורים, להמתין 5 דקות ולרדד כל כדור.



על כל עלה לשים מתערבות הבשר ולסגור בצורת ריבוע, להניח על מגש התנור ונייר אפייה.



על כל מאפה לשים כף טחינה.

לאפות כ 20 דקות.

לאחר האפייה לשים עוד קצת טחינה ובתאבון.





פוסטים אחרונים

הצג הכול