לחם קמח מלא

עודכן ב: מאי 2


אתם זוכרים את הלחם האחיד שהיה פעם במכולת?

אז הלחם הזה ממש דומה בטעם ללחם של פעם, הקישוט לא חובה אבל ממש קל לעשות אותו ובכלל הלחם הזה פשוט להכנה וטעים טעים



זמן הכנה : 25 דקות

זמן אפייה: כ40 דקות

זמן התפחה: שעתיים

חום תנור: 200 מעלות

קושי: קל

מצרכים

2 כוסות קמח (300 גרם)

2 כוסות קמח מלא (300 גרם)

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

רבע כוס שמן

כף חומץ

כוס וחצי מים (300 מ"ל)


הוראות הכנה

בקערת המיקסר לשים את הקמחים, מלח וסוכר ולערבב קלות.

להוסיף את השמרים ולערבב שוב.

להוסיף את המים,חומץ והשמן ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

לאחר כדקה להגביר את המהירות וללוש 10 דקות.

שימו לב שבמידה וחסר טיפה מים או טיפה קמח ניתן להוסיף.

לאחר הלישה להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש ידני כדקה.

להחזיר את הבצק לקערת המיקסר, לכסות ולתת לתפוח שעה.

לאחר שעה לעצב את הבצק לצורת לחם מאורך, לקמח קצת לכסות ולתת לתפוח כשעה נוספת.



לחמם תנור ל200 מעלות ולהכניס לתנור תבנית עם מים חמים לאדים.

לקמח שוב את הלחם ולעשות חיתוכים בסכין חדה לקישוט (החיתוכים לא רק לקישוט, זה נותן ללחם לתפוח יותר טוב בתנור)


להכניס לאפייה של כ40 דקות.

לתת ללחם להתקרר ובתאבון.




לאחר

236 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול