לחם פיצוחים.

עודכן ב: מאי 2

הלחם הזה מיוחד וטעים הוא דומה ללחם קופים בזה שהוא עשוי מכדורים כדורים.

הכי כיף לבצוע את הלחם הזה למרוח חמאה וזה פשוט מושלם.


זמן הכנה : 20 דקות

זמן אפייה: כ40 דקות

זמן התפחה: שעתיים

חום תנור: 200 מעלות

קושי: קל

מצרכים

2 כוסות קמח (300 גרם)

2 כוסות קמח מלא (300 גרם)

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

רבע כוס שמן

כוס וחצי מים (300 מ"ל)

200 גרם פיצוחים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר לשים את הקמחים, מלח וסוכר ולערבב קלות.

להוסיף את השמרים ולערבב שוב.

להוסיף את המים והשמן ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

לאחר כדקה להגביר את המהירות וללוש 10 דקות.

שימו לב שבמידה וחסר טיפה מים או טיפה קמח ניתן להוסיף.

לאחר עשר דקות להוסיף את הפיצוחים וללוש עוד כדקה.

לאחר הלישה להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש ידני כדקה.

להחזיר את הבצק לקערת המיקסר, לכסות ולתת לתפוח שעה.

לאחר שעה לחתוך כדורים קטנים, לשמן תבנית אפייה ולשים את הכדורים בתבנית לכסות ולתת לתפוח כשעה נוספת.



לחמם תנור ל200 מעלות.


להכניס לאפייה של כ40 דקות.

לתת ללחם להתקרר ובתאבון.





לאחר

138 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול