סדנה להכנת חלת פירות יבשים

עודכן ב: פבר 14

טו בשבט הגיע וזה הזמן להכין את החלה הטעימה הזאת, תאכלס שווה להכין אותה כל השנה.

ההכנה ממש קלה ופשוטה.

זמן הכנה : 25 דקות

זמן התפחה: שעתיים

זמן אפייה: כ40 דקות

חום תנור: 180 מעלות

כמות: חלה אחת

קושי: קל

מצרכים:

500 גרם קמח (3.5 כוסות)

כף שמרים

4 כפות סוכר

כפית מלח

ביצה אחת

רבע כוס שמן

200 מ"ל מים (כוס מים)

כף חומץ

400 גרם פירות יבשים שאוהבים (קצוצים גס)

לציפוי

ביצה


סרטון ההכנה


הוראות הכנה

לקערת המיקסר לשים את הקמח, סוכר והמלח ולערבב קלות, להוסיף את השמרים ושוב לערבב קלות.

להוסיף את המים, שמן, ביצה והחומץ ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה.

לאחר כדקה להגביר את המהירות וללוש 10 דקות (לא פחות).

להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש כדקה באופן ידני, להחזיר לקערה לכסות ולהתפיח שעה.

לאחר ההתפחה להוציא את הבצק למשטח העבודה ללוש קלות ולרדד את הבצק לעלה בצורת אליפסה.

על חצי מהבצק לפזר את הפירות היבשים ולכסות בחצי השני של הבצק.

לרדד מעט, לחתוך 3/4 מהבצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ בערך, כל חלק לגלגל ואז לגלגל את כל החלה (זה ממש פשוט ההסבר מפורט בסרטון).


להניח את החלה על נייר אפיה במגש, לכסות ולהתפיח שעה.

לחמם תנור ל180 מעלות.

למרוח את החלה בביצה ולאפות כ40 דקות.






151 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רוצים קבל את המתכון הבא לפני כולם?

כנסו ליוטיוב ולחצו "הרשמה למנוי"

© כל הזכויות שמורות לרביב שגיב 2021