בורקס תפוח אדמה טורקי

את המתכון הזה הכנתי המון פעמים וכל פעם אני מקבל מחמאות כמה שזה טעים, אני אוהב לעשות בורקסים גם במילוי תפוח אדמה וגם במילוי גבינות (מתכון יהיה גם בהמשך), בסרטון הכנתי מילוי לחצי כמות, אני אכתוב לכם את הכמות המלאה ומי שרוצה פשוט לעשות חצי מהכמות.

מצרכים:

לבצק

  • 4 כוסות קמח

  • כוס וחצי מים

  • כף חומץ

  • כף מלח

  • כפית סוכר.

למילוי תפוח האדמה (כמות מלאה)

  • 8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות ומבושלים.

  • 4 בצלים מטוגנים

  • מלח

  • פלפל

לקישוט

שומשום

הוראות הכנה

בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק וללוש עשר דקות.

לאחר הלישה לחלק את הבצק לכדורים בגודל בינוני (בערך 80 גרם)

לשים את הכדורים בקערה ולמלות אותה בשמן.

לתת לבצק לנוח בשמן כשעה.

להכנת מילוי תפוח האדמה,לשים בקערה את כל חומרי המילוי ולמעוך בעזרת מזלג.

לאחר שהבצק נח כשעה, לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה דק דק, לשים מתערובות תפוח האדמה ולגלגל.

להניח כל בורקס על תבנית אפייה ונייר אפייה.

לחמם תנור ל 180 מעלות במצב טורבו.

למרוח כל בורקס בביצה ולפזר מעט שומשום, לאפות כחצי שעה עד שהבורקסים מוכנים.



פוסטים אחרונים

הצג הכול