בצק פריך

עודכן ב: מאי 2

בצק פריך משמש להרבה מאוד מאפים כגון עוגיות, עוגות, מאפים מלוחים ומתוקים.

יש כמה כללים מאוד פשוטים להכנת בצק פריך מושלם.

חמאה

החמאה מרכיב חשוב מאוד בבצק פריך, במידה ורוצים בצק פרווה ניתן להשתמש בתחליף חמאה, חשוב שהחמאה תהיה קרה.

קמח

קמח רגיל הוא מעולה לבצק פריך, פחות טוב קמח ללחם מפני שכמות הגלוטן בו גבוהה.

סוכר

כדאי להשתמש באבקת סוכר אבל לגמרי לא חובה (לרוב אני משתמש בסוכר רגיל)

בצק למאפים מלוחים

במידה ורוצים לעשות בצק פריך למאפים מלוחים יש להוריד את הסוכר ולהוסיף חצי כפית מלח לכל 2 כוסות קמח.

לישה

זה החלק החשוב ביותר להצלחת הבצק פריך, החמאה חייבת להיות קרה מאוד, להשתמש בוו גיטרה עד שהבצק נהיה פירורי וזהו, לא ללוש יותר מידי.

מתכון

125 גרם חמאה קרה

2 כוסות קמח

3/4 כוס אבקת סוכר

מלח

ביצה

רבע כוס מים או חלב לפי הצורך



פוסטים אחרונים

הצג הכול