טעם של איטליה

פיצה היא ללא ספק היצוא הקולנרי הנודע ביותר של איטליה.

למה?

פיצה זה מאכל של טעמים פשוטים, טריים, היא זולה יחסית ופונה לאנשים מכל גיל.

המטרה שלי ללמד אותכם את היסודות להכנת פיצות טעימות , קלצונה, פוקצו'ת ועוד מאפים מהמטבח האיטלקי והכל בהסברים פשוטים קלים להכנה.

פיצה

מרכבי בצק הפיצה הבסיסים הם קמח, מים, מלח ושמרים, יש כמה אפשרויות להכנת בצק פיצה, כגון בצק ישיר (התפחה של כשעתיים), בצק מבוסס פוליש ובצק מבוסס ביגה.

אני אסביר על כל אחת מהשיטות הייתרונות והחסרונות של כל שיטה.

הקמח

הקמח משפיע על הטעם והמרקם של הפיצות, פיצה טובה מתחילה בבצק טוב ואיכותי.

ההבדל בין הקמחים וכמות החלבון (גלוטן) משפיע על המרקם של הבצק, בקורס אני אסביר על סוגי הקמחים, מה ההבדלים ואיזה קמח הוא הטוב ביותר לפיצה שלכם.

שמרים ומחמצות לפיצה

מה זה שמרים? איך שמרים פועלים?

לא מספיק לשים שמרים בבצק, ברגע שנבין איך שמרים פועלים ומה הם צרכים יהיה לנו הרבה יותר פשוט להכין בצקים מושלמים.

נעשה יחד בצק בהתפחה ישירה, נעשה יחד בצק מבוסס פוליש, ובצק מבוסס ביגה, נלמד מה ההבדלים בין בצק לבצק.

אפייה בטאבון או בתנור בייתי

מה ההבדל בין אפייה בטאבון לאפייה בתנור אפייה בייתי.

באיזה טמפרטורה אופים?

כמה זמן אופים?

מה חשוב לדעת באפייה בטאבון?

איזה כלים אנחנו צריכים לאפייה בטאבון?

אפייה על אבן בתנור בייתי.

בצק של פיצה ולא רק

בצק של פיצה מתאים לעוד המון מאפים, גם מאפים מלוחים וגם מאפים מתוקים.

אני קורא לבצק פיצה מלך הבצקים כי הבצק הזה פשוט מתאים לכל כך הרבה מתכונים שאפילו לא חשבתם אליהם.